Verhuisd!

Jawel, we zijn verhuisd! De laatste update hier gebeurde op 31 januari en in die enkele maanden is er heel wat werk verzet. Tijd om te bloggen was er dan ook helemaal niet meer. We zijn er ook nog helemaal niet, maar we wilden deze mijlpaal toch even vereeuwigen op de blog. Na tien weken weliswaar, maar toch …

Wowza, zo ineens verhuisd en al?!

Eind februari besloten we het appartement dat we huurden op te zeggen. Dat betekent: 3 maanden later moesten we eruit. Op dat moment hadden we nog geen ramen en nog een heleboel andere dingen niet, maar we hadden besloten dat we er genoeg van hadden. Huren is geld wegsmijten en we hebben in dit hele bouwproces al veel te lang gehuurd, vonden we. En als er nog geen ramen zouden in zitten, tja, het was dan toch al juni, dus warm genoeg. Tsjakka, knoop doorgehakt.

Kwamen de ramen op tijd?

De datum werd nog enkele keren uitgesteld. Begin maart werd eind maart werd begin mei werd 19 mei werd 23 mei. 23 en 24 mei werden ze geplaatst, 25 en 27 mei verhuisden we onze boel. Nipt, haha 😀

Ge gaat het u nog beklagen!

Dat zeiden sommige mensen toen ze hoorden dat we zouden verhuizen naar een huis dat nog helemaal niet af is. Maar 1) dat is altijd de bedoeling geweest want wij popelen al ZO LANG om in ons huis te gaan wonen, en 2) ja, dat zal soms nog lastig zijn, al dat stof, maar 3) tenzij gij financieel wilt steunen, gaan wij verhuizen. Dubbele lasten zijn geen pretje en de afbetaling van de lening is goedkoper dan de huur van het appartement. Ik bedoel maar. Natuurlijk gaan de werken nu wat trager gaan, maar ja, ook dat is de bedoeling. Een beetje leven, dat willen we ook nog, namelijk.

Op het allerlaatste nippertje

… schoten ook nog extra handen te hulp om alle stopcontacten te plaatsen, om de trap te helpen maken en om voorlopige lampen te hangen. Dikke hoera voor alle hulp die we gekregen hebben!

Wat is de stand van zaken nu?

Ramen hebben we dus wel, maar de andere twee zaken die we eigenlijk graag hadden af gehad, zijn niet afgeraakt voor de verhuis:

 1. Op de gepolierde beton voor het gelijkvloers moesten we nog even wachten. Die wilden pas komen gieten als de ramen erin stonden – niet onlogisch. Vier weken na de verhuis werd hij gegoten, dus zo’n ramp was dat ook weer niet.
 2. De eerste negen dagen wasten we ons bij familie en vrienden omdat de douche nog niet gebruiksklaar was. Intussen is hij dat wel, met een tijdelijk douchescherm en een douchekop die we nog zelf moeten vasthouden – maar toch! 🙂

Voor de rest is het wat kamperen geweest, met al onze spullen verdeeld over eerste verdieping en zolder, afwassen in een teiltje, koken op een campingfornuisje en slapen op matrassen+lattenbodems op de grond. Net zoals we gepland hadden. Woot woot!

Voorlopig zijn we alleszins nog niet gestopt met werken. De gevel hangt er al gedeeltelijk, we hebben intussen een voorlopige keuken, het volledige gelijkvloers is in gebruik, we legden de vloer op de zolder, de tuin werd al wat opgeruimd, de fotovoltaïsche zonnepanelen werden aangesloten, we isoleerden nog verder … Maar meer daarover een andere keer!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Advertenties

6 reacties op ‘Verhuisd!’

 1. Heerlijk, zo’n beetje kamperen in eigen huis. Wij hebben het de eerste weken ook zonder keuken, badkamer, binnendeuren en voordeur gered. Allemaal te doen want een verbouwende mens voelt zich de hemel te rijk in eigen huis! Enjoy!

  Liked by 1 persoon

 2. Wij zijn ook in het huis getrokken voor we het helemaal zijn beginnen verbouwen.
  Geen seconde spijt van gehad. Stof is stof. We leven nog. Plus je leert zo elke extra bijgekomen ‘luxe’ appreciëren.
  Nog nooit zo gelukkig geweest als met licht in de gang of een deur in de wc.
  Dat is geluk!

  Like

  1. Ja, maar dat wordt nog als normaal gezien, in mijn ervaring, verhuizen naar een tweedehands huis waar nog (veel) werk is. Als je nieuw bouwt, is de norm precies dat het al wat meer af moet zijn, dat alles nieuw is. Maar ehm … fuck de norm! :p

   Like

 3. Je hebt groot gelijk! Het is heerlijk om in je eigen huis te zitten. Wij zijn indertijd ook naar een onafgewerkt huis getrokken met 2 kleuters. Tot overmaat van ramp brak de man des huizes zijn voet heel lelijk een tiental dagen voor we zouden verhuizen. En toch: alles kwam goed, het duurde allemaal wat langer en tien jaar later mochten we opnieuw beginnen na een fikse brand, maar we leven nog en alles is relatief!
  Succes met de werken en veel plezier in jullie kasteeltje!

  Like

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s