Vorderingen van oktober en november

Tijd om nog eens een stand van zaken te delen, nietwaar? De ramen, kan ik al verklappen, daar moeten we nog wat op wachten. Ik vertel straks wel waarom. Eerst de goed-nieuws-show!

In twee maanden tijd gebeurde dit:

 • OSB, OSB, OSB! Intussen zijn we goeie OSB-plaatsers geworden – fist bump!
 • Luchtdichtingstape kent ook wat minder geheimen voor ons. We werkten met Pro Clima Uni Tape, Rapid cell, Tescon Vana, Tescon N°1 en Isover Multitape. Een kleurboek van tapes, maar bon, gevolg van de omstandigheden.
 • De leidingspouw kwam er quasi overal: balkjes van 58 mm bovenop de OSB zodat er een ruimte wordt gecreëerd waarin de elektriciteitsleidingen zullen passeren. Die leidingspouw isoleren we ook nog eens voordat de afwerkingsplaten eraan bevestigd worden.
 • En doordat die leidingspouw er al quasi overal is, bestelden we een heel pak elektriciteitsgerief en begon onze elektriciteitsman al de leidingen te trekken. Uiteraard niet vooraleer we nog eens goed nadachten waar er hoeveel stopcontacten moeten komen, waar de schakelaars het best geplaatst worden, welke verlichting er waar moet komen, welk merk en welke reeks van schakelaars te kiezen … Vooral dat plan, pfieuw zeg.
 • De regenput van 10.000 liter werd in de grond gestoken en de rioleringswerken werden uitgevoerd.
 • Intussen bestelden we ook onze vloer voor op de verdiepingen. Massieve eik uit Europa, van bij De Plankerij ❤ Later daarover meer!
 • We bestelden ook alvast een douchebak, douchekraan en douchekop en een lavabootje + kraan voor het toilet beneden.
 • De planken voor de gevel werden geleverd. Later meer daarover, maar we kunnen al verklappen dat het – uiteraard – wreed schoon gerief is!
 • We vonden een aannemer voor de inblaasisolatiewerken en bestelden ook alvast de afwerkingsplaten en de isolatiematten om zelf te plaatsen.
 • We maakten alvast enkele tijdelijke ramen om de koudste wind te remmen en de regen zo veel mogelijk buiten te houden.
 • De eerste stenen waar de ramen komen werden gemetst.
 • De dakgoten werden gehangen! Allez, toch al de helft – maar het is een noemenswaardig begin 🙂

En dan nu: foto’s!

Hoeraatje voor de OSB!

hoera-voor-de-osb

De wintertuin op 8 oktober ❤

wintertuin

De eerste koudere dagen kondigden zich aan, dus we haalden ons draagbaar kookplaatje boven om thee te kunnen zetten en soep te kunnen opwarmen. We hebben trouwens ook de liefste buren: verschillende buren kwamen al warme drankjes, energieboostende koekjes en nog meer lekkers aanbieden. Zo lief!

kookplaatje-op-de-werf

Een panoramabeeld vanuit de noordwesthoek van de keuken!

zicht-van-in-keukenhoek

Leuk werkje om voor en na het werk te doen: luchtdichtingstape plakken en balkjes voor de leidingspouw aan de wand vijzen. Chance dat we een straffe lamp kunnen lenen …

werken-tot-de-zon-al-lang-gaan-slapen-is

Dit lieten we nog niet zien, hé? Dit is het zicht van in het atelier naar de zolderverdieping, die gedeeltelijk ‘open’ blijft.

ingewikkeld

Na de luchtdichtingstape en de plaatsing van de leidingspouw kon ook begonnen worden met de plaatsing van de elektriciteitskabels.

elektriciteit

Een beetje decoratie om de boel al wat huiselijker te maken 😀

eerste-decoratie

Giga-regenput met mini-Kelly.

de-regenput-en-kelly

Daar gaat ie!

regenput

Na de afvoer van – volgens mensen die er meer van weten dan wij – ‘waardeloze’ grond en de rioleringswerken maakte de bobcat de grond wat gelijk.

bobcat

Zie je het paradijsje dat dit zal worden al voor je? Wij alleszins wel!

tijdelijke-ramen-de-tuin

Stefan inspecteert de tijdelijke ramen.

tijdelijke-ramen-inspectie

Nog wat metselwerken: de stenen waar de ramen zullen komen.

p1300057

De ramen. Dus. Hoe zal ik het kort samenvatten? Het was een bewogen traject. Zoals ik bij de vorige update liet weten, wilden we graag houten ramen. Offertes bleven uit, en dan specifiek offertes voor ramen met driedubbel glas. Als we een offerte ontvingen, was het met dubbel glas of belachelijk duur.

We gingen zelf op zoek naar andere aannemers en overwogen de combinatie hout/alu. Toen we dat ook niet meteen vonden, gingen we op zoek naar volledig alu ramen. Een alu-ramen-specialist uit de buurt stuurde een offerte op basis van onze plannen, kwam langs om die offerte te bespreken en aan te passen waar nodig. Wij kozen direct een kleur en zagen het al helemaal zitten. Maar hij blijkbaar niet meer. Na het bezoek hoorden we niets meer van hem. Frustratie en tranen en gevloek volgden, dat spreekt.

We belden de architect, we overwogen onze opties en iets later kwam uit dat we een offerte nooit bleken ontvangen te hebben. Een offerte van in september. Voor houten ramen. Met driedubbel glas. Jup. We belden, bestelden, betaalden een voorschot en hoppakee, ’t was in de sjakosh. Maar … we liepen dus wel weer wat vertraging op. Vier à vijf maanden, ongeveer. Daarom dus die tijdelijke ramen. To be continued …

Advertenties

15 reacties op ‘Vorderingen van oktober en november

 1. Ook een danszaal voorzien ;-)? E wordt wat afgedanst zeg, maar terecht, het ziet er bangelijk uit! Ik ben super benieuwd naar verdere updates.

  Like

 2. Oh, zo leuk om de vooruitgang te zien! En ik word helemaal blij van dat gifje 🙂
  En hoewel het natuurlijk dikke k*k is dat jullie zoveel vertraging opliepen met de ramen, toch een dikke hoera omdat het én hout én driedubbel glas wordt!

  Liked by 1 persoon

 3. hoihoi, ik heb wel interesse in de Plankerij!
  Ook hard op zoek naar mooie betaalbare geoliede massieve eiken vloeren…
  kan je mij je ervaringen sturen?

  Like

 4. Amai, heel mooi huisje! Wij zijn ook momenteel bezig en hebben ook gelijkaardige problemen. Voortdoen kan je volgens mij enkel maar inschatten als je het zelf doet. Van zodra een aannemer erbij betrokken is, wordt het moeilijker en moet je rekening houden met zijn planning… Als je benieuwd bent naar ons verhaal: papaverbouwt.blogspot.com . Ik blijf hier alleszins volgen 🙂

  Like

  1. Dank je! Ja, we proberen inderdaad zo veel mogelijk zelf te doen. We werken zelf quasi elke zaterdag in ons huisje, maar er moeten nog een paar aannemers passeren. We gaan blij zijn als de laatste is langs geweest 😉

   Like

   1. Idem hier. We hebben binnen 2 weken een deadline: de pleisterwerken starten. We moeten ook nog onze leidingspouw dichtmaken, nog wat leidingen leggen, oud pleisterwerk afkappen,… Nog enkele maanden 🙂

    Like

 5. Bij wie hebben jullie nu uiteindelijk houten ramen en driedubbel glas gevonden? Wij komen ook alleen maar uit bij dubbel glas en zouden toch graag de keuze willen hebben 🙂

  Like

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s